perjantai 31. elokuuta 2012

Osa 1 - Kohti Japania


Edellisestä blogipäivityksestä on kulunut (jälleen) ikuisuus, joten on aika muuttaa hieman kuvioita: tämän vuoden syyskuusta eteenpäin blogini toimii vaihto-oppilasajan matkablogina ja palaa sen jälkeen käsittelemään satunnaisia asioita omasta elämästäni ja kiinnostuksistani. Pitemmittä puheitta aloitetaan!

Kone nousi Helsinki-Vantaalta kohti suurta seikkailua

On kulunut noin kaksi ja puoli vuotta edellisestä reissustani Japaniin, ensimmäinen kerta kun astun jalallani Osakaan. Keväällä 2012 sain tietää pääseväni kaverini Eliaksen kanssa kouluni kautta opikelijavaihtoon Osakaan. Puoli vuotta meni nopeasti ja oli aika nousta koneeseen, täällä sitä sitten vihdoin ollaan (oikeastaan jo toista päivää tässä vaiheessa!)


Hieman jännittyneellä, mutta innostuneella ilmeellä matkaan

Lentonavigaaddori on baras. :D ja viihdegesgus. :D

Kohta PITÄIS alkaa väsyttää - ehkei kumminkaan

Ensimmäinen ostos vending machinesta! :3 oli ikävä tota Fantaa~


Vaikeinta matkalle lähtemisessä oli jättää taakse tyttöystäväni Selma, jonka kanssa vietin kesäni lähes kokonaan. Kentällä ero meinasi olla hieman liikaa meille molemmille, mutta oli lähdettävä. Lohduttelin, että vaihtohan on minun kohdallani "vain" neljä kuukautta. Äitini tulee todennäköisesti käymään syyslomalla, enkä muutenkaan käy porukoilla kuin muutaman kerran kuukaudessa, joten ero heistä oli huomattavasti helpompi.


Aikawa, suunta pohjoiseen

Aikawan juna-aseman lähistö

Juhan kanssa ihastelemassa masiinoita


Asuntoni sijaitsee Aikawassa, yhden pysäkin päässä itse yliopistoa Ôsaka Gakuin Universitya (大阪学院大学) ja samassa talossa majailee Juha, toinen saman koulun vaihtareista. Ensimmäisenä päivänä heti laukkujen raahausten jälkeen lähdimme lenkille, tarkoituksena kartoittaa hieman lähialueen ympäristöä. Reittimme eteni Aikawan asemalta useita sivukatuja pitkin aina Shojakun asemalle asti ja sieltä eri teitä takaisin. Matkalla tuli törmättyä useisiin konbineihin sekä paikalliseen tavarataloon ja temppeliin. Pitkän valvomisen ja noin seitsemän kävelykilometrin jälkeen oli aika asettua levolle.


Aikawassa joen yli menevä silta - täältä reissu alkoi

Kävelyllä vastaan tullut temppeli

Lähistöllä sijaitseva yleishyödyllinen ostoskeskus

Kämppäni läheisin pilvenpiirtäjä

Ei väsäilty näitä seiniä, lasten taiteilua Shojaku-ekin läheisessä tunnelissa


Toisena päivänä eli ensimmäisenä aamuna heräilin reippaasti; vaihteeksi hikisenä, mutta valmiina seikkailuun (tiedoksi: täällä on normaali ilmankosteus lähellä sataa rosenttia ja päivälämpö yli 30...). Vetäsin onigirin naamariin ja palauttelin hieman mieleen tuttuja fraaseja ja sanastoa, jotta jutustelu paikallisten kanssa sujuisi ilman suurempaa änkyttelyä. Sitten menoksi.

Umedan juna-asema
Suuntana oli Umeda, jälleen Juha mukanani. Tarkoituksena oli käydä katsastamassa kolmannen vaihtarin Tiian asunto. Huomasi heti, että Umeda oli selkeästi keskeisempi alue liike-elämän kannalta, sillä korkeiden rakennusten lisäksi ostoskeskuksia, kahviloita ja kauppoja oli rutkasti enemmän tavallisiin lähiöihin verrattuna. Tutkimusmatkailun ohessa lounastimme ramenia ja kävimme sivukujan kapakassa nauttimassa muutaman. Onneksemme pysähdyimme yksille juuri sadekuuron yllättäessä kun jatkoimme matkaa kohti Umedan Yodobashi-kameraa. Elektroniikkaviidakon keskeltä Tiia löysi itselleen hiustenkuivaajan ja adapterin, minä ja Juha puolestaan 80-tuumaisen television (joka ei edellisestä poiketen tosin lähtenyt kaupasta mukaan).


Umedan aseman ulkopuolella

Pakollinen poseeeeeeraus
Tiian kämpillä Umedassa
Joku kohtuu fancy Umeda Art Theatre

Lisää Umedaa
Dudet valmiina seikkailuun!

Löydettiin toinen temppeli (Tsunashikiten Shrine)

Umedan Yodobashi-kamera

Tiia valkkailemassa föönejä

Kolikkoautomaatteja Umeda-Yodobashissa

Damn! Tollanen telkkari ois pitäny sittenki ostaa...

Frontside YodobashiKorkeelle menee

Tällasta Suomeenkin kiitoooos (samoilla rosenteilla) ja onigirit kans


Viimeiseksi kävelimme Umedan Sky Buildingille ja kohosimme korkeuksiin 40. kerrokseen ihastelemaan öistä kaupunkia. Näkymä oli sanoinkuvaamaton, eikä sitä voi kokea pelkän valokuvan kautta. Allekirjoittaneen puhelimen kamera on kohtalaisen hyvä (8 megapikseliä, Samsung Galaxy SII), muttei niin hyvä että se nappaisi kaiken tarvittavan valon ja realistisuuden.

Umedan Sky Buildingissa, u-uuuu!

Puuduttavan päivän jälkeen palasimme jälleen konbinin kautta kotiin. Reissu kuulostaa lomailulta, mutta orientaatioviikko alkaa vasta maanantaina (saapumispäivä torstai 30.9.), joten siihen asti on hyvä tutkia itsenäisesti ympäristöä. Odotan mielenkiinnolla opintojen alkua, katsotaan mitä tulee tapahtumaan! Seuratkaa toki päivittelyä.

じゃ、また!

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa!! Hienoja kuvia! Itsekin hauisin Japaniin, mutta pidä hauskaa! Toivottavasti nähdään Desucon Frostbitessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ひとり: Kiitos! Siellä toki tavataan kun olen siellä jälleen vastaamassa iltabileistä. :) Päivittelin myös kirjoitukseen lisää kuvia!

   Poista
  2. Tiedänhän minä sen :33 Otin sinusta viime vuoden frostissa kuvan yhden esitelmän jälkeen :DDD P.S. Hienoja kuvia! :3

   Poista
 2. Buu buu näyttää ihanalta. ;__; <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai nii ps. ihan epistä et EI MEIDÄN KONEES OLLU TOLLAST VIIHDEKESKUST KU ME MENTIIN JABANIIN -09 ULIULIUU

   Poista
  2. 2009 kevät-kesällä tuli juuri uudet Airbus A330 -koneet Finnairin Japanin reiteille lentämään :P

   Poista
 3. Oi nam, toi Fanta grape on ihan taivaallista! ♡
  Noi ja onigirit jos sais Suomen ruokakauppoihin, niin olisin maailman onnellisin pallero. :3c

  t. Milla

  VastaaPoista
 4. Voi apua, oli varmaan huono idea lukea tämä, haluun takas nyt heti ASAP!

  Ehkä tässä vaiheessa saattaa jopa vielä lohduttaa, mutta toi neljä kuukautta tulee kyllä vilahtamaan niiiin nopeasti.

  Tsemppiä ja nauti ajastasi siellä!

  -Kiira

  VastaaPoista
 5. Milla: Jep, oli niin ikävä tota fantaa. ;_; ja viel enemmän on ikävä sitä melonifantaa, jota en oo löytäny täl reissulla. Pitää ettii käsiin se.

  Kiira: Joo, voin uskoo! On ollu kyl niin hienoa tähän asti et huhhuh. :> otan kaiken irti.

  VastaaPoista
 6. Japani on ihan paska

  VastaaPoista